L'Art rupestre
external image Imagen1.png


Introducció:

Les persones prehistòriques no tenien escripture s'expressaven amb dibuixos, és a dir , l'art rupestre és dos coses a l'hora ; l 'art de les persones prehistòriques i, també el seu mitjà d'expressió. Als arqueòlegs l'art rupestre els ha ajudat molt en dos sentits, que han descobert que ja dibuixaven i també perquè els seus dibuixos expressaven la seva manera de viure i saben el que es feia i com vivien.1. On pintaven?

pintaven sobre parets o sobre les sostre de les coves


2.Què pintaven?

Se solen representar animals: bisons europeus,Cabaills salbatges,cervols,rens,cabres salvatges,bous,porcsenglars,rinoceronts,ossos.......Que apareixen aillats o en


3.Com ho feien? Quines eines tenien per pintar, quins colors utilitzaven i com obtenien el colors?

Els prehistòrics dibuixaven de moltes formes;a pedra (esgrafiaven amb la pedra a la cova i dibuixaven lo que volien i quedava així :

==

external image images?q=tbn:ANd9GcQMJ1HiUdlW-KSy3jRI-YkHgBdq5n5evEYdm_2Kps_0RhTMjAK46g

==

agafaven la pintura i pintaven com ara , un pal feia de pinzelli uns pèls d'animals o també foradaven un os per les dues bandes i li posaven pintura dintre i després bufaven.

Per pintar empraven tots els elements mencionats anteriorment ( pinzell que son uns pels d'animals com a cap i un pal com a cos, una mena d'esprai que és un os foradat per les dos bandes i pintura dintre. O bé amb una pedra foradaven la cova.

Per les pintures nomes necessitaven uns pocs colors ... el vermell el feien amb pedres rotges i aigua, el groc amb minerals grocs i aigua i el verd aixafaven una especie de herba i li posaven herba

4.Per què pintaven?

Pintaven els diferents animals que caçaven ,

també pintaven escenes de significat com: Ritual o magíc,com ara els

ritus de la fertilitata.
5. A quins llocs d'Espanya s'han trobat pintures?

En tota Espanya trobem pintures a la cova d'Altamira ,la cova del Cogulila ,la cova de la Pasiega i la cova del Chavelet.

6. Que representaven en les seves cultures?


En les seves pintures solien representar: la seva manera de vida, el que anaven a caçar , les eines que feien servir per caçar, els instruments musicals que ja feien servir...7. Amb quins materials modelaven?

Per modelar les escultures utilizaven l'os amb el que fabricaben agulles, ganivets. També feiem servir pedre i metall.8. Per quins motius feien aquestes escultures ?

Una teoria es que a aquella gent li agradava decorar les seves llars de la mateixa manera que la gent d'ara .Li agrada decorar les seves coses.Tambe pintaven pel gust de pintar.